Nieuwsoverzicht

Groepsfoto met Henk Meijer en Ky TuOp 2e Pinksterdag, maandag 13 juni hebben Cynthia, Eric, Raymond en Robert deelgenomen aan de trainingsstage van Henk Meijer en Dang Dinh Ky Tu. Het is voor de 10e keer dat de trainingsstage in Purmerend georganiseerd wordt. Henk Meijer is jarenlang bondscoach sparren van Nederland maar ook van Frankrijk geweest. Op dit moment is Henk bondscoach voor de Griekse sparringselectie. Henk Meijer was de eerste niet Koreaan die in Korea Wereldkampioen sparren werd. Dang Dinh Ky Tu woont in Denemarken en is meerdere keren Wereld en Europees Kampioen stijl.

Als eerste gaf Ky Tu een stijl training en daarna was Henk Meijer met een spar training. Het was weer een geweldige ervaring! Op onze Facebook en YouTube kanaal zijn nog meer foto's en ook filmpjes te zien.

Op zaterdag 11 juni werd in Utrecht het Nationaal Danexamen gehouden. Robert deed examen voor zijn 6e dan. Voor het examen moest hij een scriptie maken. De scriptie werd al eerder ingeleverd en beoordeeld door de examanitatoren. Bij het examen moet de scriptie nog nader onderbouwd of verdedigd worden en stelt de commissie een aantal kritische vragen. Benieuwd naar de scriptie? Klik hier

Vervolgens moest er nog een praktijk examen gedaan worden. Voor het 6e danexamen zijn de 13e (Sipjin) en de 14e (Jitae) stijlvormen verplicht. Na de verplichte stijlvormen koos de examencommissie de 12e (Pyongwong) en de 11e poomse (Taebaek). Na de poomse's moest Robert nog een breektest doen. De 6 planken werden vastgehouden door, Trevor, Dennis, Eric, Cynthia, Raymond en Sebastiaan. Ook de breektest ging in een keer goed. Bekijk hier de filmpjes van het examen.