Trainers

Robert is 46 jaar en geeft ongeveer 25 jaar taekwondoles. Hij is begonnen met Taekwondo toen hij 15 jaar oud was, bij de club genaamd Hikiwake. Hier werd toen door Nico Kollerie lesgegeven.

In 1991 haalde Robert zijn 1e dan op Aruba. Na terugkomst vanaf Aruba heeft de club Hikiwake nog enige tijd bestaan, maar door vertrek van Nico Kollerie hielden de taekwondolessen op. Ongeveer 2 jaar is er geen taekwondo geweest in Opmeer en omstreken. Hierna is Robert in 1994, onder TKD Vrielink in Hoogwoud begonnen met lesgeven en is de club uiteindelijk in Opmeer in de Meibloem uitgekomen. Robert heeft ook nog een jaar lesgegeven bij een taekwondo club in Purmerend. Hier heeft Robert ook een aantal jaren getraind en uiteindelijk zijn 2e en 3e en 4e dan behaald. Robert is nu in het bezit van zijn 6e dan, welke hij in 2011 heeft behaald

Sinds september 1999 is Robert een taekwondoclub begonnen in Opmeer die de naam van Robert draagt.

In het seizoen van 2003 en 2004 heeft Robert samen met Sander de cursus voor Hapkido Instructeur gevolgd.

Sander is in 1994 begonnen met taekwondo. In Hoogwoud, de plaats waar zijn wiegje ooit stond, startte Robert toendertijd onder TKD Vrielink met lesgeven. Sander is de 1e les daar gaan kijken en er nooit meer weggegaan.

In december 1998 heeft Sander zijn zwarte band (1e dan) gehaald. Anderhalf jaar later (juni 2000) behaalde hij zowel zijn trainersdiploma (trainer A) als zijn 2e dan. Sindsdien geeft Sander ook les op de club waar hij ooit zelf als witte band begonnen is.

Sinds 20 juni 2009 is Sander in het bezit van de 4e dan Taekwondo. Daarnaast bezit hij ook nog de 1e dan Hapkido.

Raymond is 35 jaar en hij woont in Egmond aan Zee. Raymond is in 2006 in Opmeer gaan trainen. Voor 2006 trainde Raymond in Alkmaar bij TKD Vrielink.

Raymond heeft zijn 2e dan. In het voorjaar van 2007 heeft hij zijn opleiding tot Taekwondo trainer A afgerond.